Üdvözlünk minden kedves érdeklődőt a Lakota mágia ékszerek blog oldalán. Saját készítésű ékszereink története 2009-ben kezdődőtt, itt, akkor még egy személyes vállalkozásként indulva. Az évek során ez nem csupán családi vállalkozássá, hanem bátran mondhatom, életformává nőtte ki magát. A fejlécben szereplő kifejezések kavalkádja is erre utal, hiszen mind a hétköznapok, mind az ünnepnapjaink összemosódnak az ékszerek készítésével, ötleteléssel, kísérletezésekkel és az értékesítésükkel itt az interneten és a vásárokban is. Ékszerrel kelünk, ékszerrel fekszünk..... Ragaszkodunk ahhoz, hogy a hagyományost és a természetest megőrizzük, ötleteinkkel és minőségi alapanyagokkal dúsítva alkalmassá tegyük, hogy a huszonegyedik században is életünk és a Ti életetek része lehessen! S dolgozunk a kézműves lét szabadságáért, létjogosultságáért, rohanó világunkban egy nagyot fékezve, mindenáron! :-)

Erről az "útról" olvashatsz, ha néha benézel hozzánk. Internetes megjelenéseink közül válaszd ki, amelyik leginkább illeszkedik hozzád:

- itt a blogon kicsit többet szövegelünk, mesélünk , ötletelünk, bepillantást engedünk a kuliszzák mögé

-faceook oldalunkon kevés szöveg - több kép segítségével mindig értesülhetsz arról, melyek a legújabb ékszerek, játékok, kedvezmények

- webáruházunkat pedig azoknak ajánljuk, akik nem szeretik a sok szöveget, ékszert akarnak, de azonnal! és még! és még! ... mert mindenki tudja, ékszerből sosem elég! :-)

Kellemes időtöltést kívánunk,

Szöllősi Krisztina és Udvardi Zsolt



2017. január 8., vasárnap

Divatosak vagyunk?

Divatosak a Lakota mágia ékszerek?

Sajnos, nemmel kell válaszolnom. Legalábbis, ha a klasszikus értelemben vett divatról beszélgetünk. 2010 óta kora tavasztól egészen Karácsonyig nagyon sok kézműves és „kevésbé kézműves” vásárban megfordultunk minden évben, ahol személyesen találkozhattunk, beszélgethettünk vevőinkkel. Ennek hatására akarva, akaratlanul formálódtunk mi is, és az általunk készített ékszerek is. Hiszen elsődleges célunk az alkotás örömén túl, hogy vevőink is örömmel viseljék a tőlünk vásárolt kiegészítőket. Ez alatt a formálódás alatt sokszor szembetaláltuk magunkat a divattal! Igen, szembe. :-)
Mert milyen ékszereket is készítünk? Hogyan születnek ezek az ékszerek? Az, hogy mi számít kézműves ékszernek, legyen egy következő poszt témája, most egy konkrét példán keresztül csak a divatosság legyen a fókuszban!
Tegyük fel, csepp medált szeretnénk készíteni, mert tudjuk, hogy szereti a közönségünk. Szeretnénk ha az is találna magának valót, aki a zöldet szereti, az is a kéket, az is aki a barnát és így tovább. Fogjuk hát gyöngyös dobozkáinkat, van pár belőle, s összepárosítjuk a medál díszét képező swarovski kristályokkal. Mivel mi sem szeretnénk mindig ugyanazt fűzni, ezért minden alkalommal készül néhány újabb színvariáció is, esetleg a forma is alakul. Netán már közben jön 10 új ötlet, vagy 100… :-)
Ettől érezzük magunkat kézművesnek, s remélhetőleg így készülhetnek olyan ékszerek, amiket meglát valaki, és azonnal tudja, EZ neki készült!
Ha az lenne a célunk, hogy a divatot kövessük, először megnéznénk 2017 tavaszi trendjeit, s mondjuk megpróbálnánk nektek beszerezni a cickafark rózsaszín vagy a fodros kel színű gyöngyöket… Nem tudom…., sőt, inkább tudom, hogy nem lesz sem „ember” sem „asszony” egyik vásárban sem, aki fodros kel zöld nyakláncért könyörög a standunkon. Ha csak ezt elolvasva nem akar bennünket megviccelni! :-)
De biztos vagyok benne, hogy idén is találkozom olyan elvetemült olívzöld rajongókkal, mint én vagyok, aki 10 évben egymás után is felteszi minden harmadnap, vagy másnap… :-) és akkor még a kékimádók táborát meg sem említettem.
A színeken túl, időről időre felbukkannak, sőt átsöpörnek kis hazánkon olyan divatőrületek, amik egy konkrét típusú karkötő vagy nyaklánc megvásárlására biztatnak. Ebben ugyancsak nem veszünk részt, hiszen mi értelme volna a Távol-Keletről tömegével beérkező ékszereket lemásolni? ...az, hogy ezek hol és hogyan készülnek szintén legyen egy következő bejegyzés témája, mert ez megint csak egy akkora jéghegy, aminek csak a csúcsát kapargatnánk néhány mondattal.

Divatosak vagyunk? Fentieket összeadva nem. De ennyi év után már nem érezzük, hogy szemben állnánk a divattal, ...mi inkább trendik vagyunk, s tulajdonképp ez is a divat egy formája, vagy inkább úgy mondanám egy lépéssel előtte járunk.. :-)
Hiszen olyan ékszereket készítünk, és olyan ékszereket viselünk, ami megérint bennünket, ami megérint benneteket, ami akár a méretünkre készült, ami a kedvenc színeinkből készült, ami valóban itt készült Magyarországon, olyan ékszereket amikben mindez amiről beszélünk benne van az alkotás örömével együtt, ami elérhető luxus és minőség mindenkinek, aki szeretné.
Igen, „mert megérdemeljük” :-)

Fenti írásunkat nem kell túl komolyra venni, senkit nem szeretnénk megbántani, akinek fontosak az aktuális divatirányzatok! Mi csupán egy másik szemszögből mutatjuk meg a ”piacot.” Az „egyszerű” magyar kézművesek oldaláról.

A képre olyan ékszereket válogattam, amik igazán kézműves darabok, az elmúlt éveink büszkeségei. Naná, hogy 2017-re nem ajánlhatjuk egyiket sem! :-)

Lakota mágia ékszerek
Kriszti+Zsolti